14 september 2011

Bakverk

Gårdagen var en ledig dag från skolan, alltid lika skönt med såna dagar :) Jag började dagen med att slöa framför datorn, men bestämde mej trots regnet att bege mej ut på en promenad för att köpa ingredienser till några bakverk. Min fästman har länge pratat om jag skulle kunna göra kokosmums som jag också provade på i våras så det satte jag igång med. Eftersom kokosmumsen ska stå i kylen ett par timmar bestämde jag mej också för att baka nonstop kex. 
Kokosmumsen blev tyvärr inte lika bra som förra gången, kan ha något att göra med att jag satte gelatinblad istället för gelatinpulver i smeten. Men kexen blev nog en hit. 
Efter allt bakande var det riktigt roligt att fara och röra på sig på ett zumbapass. Ikväll blir det en så kallad gulisintagning där alla nya studerande i vår skola ska gå runt till olika punkter här i stan där de får prova på nya utmaningar och självklart skämma ut sig lite. Vi slöjdare har även en punkt där jag kommer att stå ikväll :) 


Kokosmums

Nonstop kex

3 kommentarer:

  1. Nonstop kex låter gott! Kan jag få receptet? :)

    SvaraRadera
  2. Hej jag har bakat koksmums nångång för länge sen då ungarna va små.. de va goda vad jag nu minns..Kanske man skulle ta o baka till barnbarnen...el åt mej själv.. hihi.. ha en bra dag..

    SvaraRadera
  3. Tack! :) De ska jag baka med Colin nån dag!

    SvaraRadera