30 september 2012

Skolprojekt & Sommarklänning

I skolan har vi börjat med ett större projekt där vi ska välja nån känd designer eller formgivare som vår inspiratör och från det tillverka en produkt eller flera. Jag har valt Maija Isola som en inspiratör, hon är mest känd för att ha designat åt Marimekko. Den andra inspiratören som jag valde är en lokal textilkonstnär, Marianne Uusitalo som bland annat jobbar med inhemskt läder.

Nu är nästa steg att börja planera och tillverka produkter utgående från dessa inspirationskällor. Jag har nog bestämt mig för vad jag vill göra, men jag behöver ännu fundera och planera lite mönster osv. Jag kommer att arbeta med läder och det blir troligtvis vardagsrumsinredning i läder :)

Men nu till något helt annan. I somras när jag var på något loppisrace här i hemtrakten köpte jag ett gammalt, blommigt gardinstyg som jag sen sydde till en sommarklänning. Jag ville ha en klänning som jag kunde ha med mig till Madeira och den blev också klar till den resan. Klänningsmodellen är en ganska enkel, formsydd modell men med en djup bakurringning. Tyvärr har jag ingen bild av hur den ser ut på ryggen, men framifrån hade jag några :)


2 kommentarer:

 1. Kul att du vill vara med i utlottningen - önskar dig lycka till;)

  Ha en bra start på veckan.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hei:)
  Så hyggelig du vil være med på min utlodding:)
  Lykke til:))

  SvaraRadera