18 februari 2012

Shorts

På jullovet hann jag även sy ett par läder shorts åt mej själv. Tanken var att jag skulle hinna sy en hel ny outfit till julafton, men jag hann tyvärr inte med någon överdel... Tyget till överdelen har jag nog så jag borde ta tag i projektet så jag åtminstone har det klart till nästa jul :) Annars förlöper studierna bra, håller just på med en sömnadskurs där det aktuella temat är klänningar. Jag har designat och håller på med mönstret till min svarta klänning. 


Första projektet i sömnadskursen var formning och loppis. Tanken var att vi skulle forma ett plagg för överdelen direkt på provdockor och sen besöka loppisar för att köpa plagg som vi skulle sy om. Jag hittade många billiga plagg, men beslöt mej för att göra om en ljusblå herrskjorta.

Den ursprungliga skjortan
 
Jag sydde även fast en liten spetskant framtill

5 kommentarer:

 1. Skulle vara så roligt att sy nånting i läder, men VAD?! En i mammas syjunta har en jättefin läderväska/kasse. Den är i olika nyansers grå, sydd i lappteknik. Vet inte om jag skulle använda läder klädesplagg, känns inte riktigt som jag, men det kan ju bli :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men du sko ju kunna sy just en väska eller börs :) Eller att du bara har nå läder detalj på nå plagg ;)

   Radera
 2. Snyggt!:) Ja sko å vila sy i läder men tror int at min maskin klarar åv e... Sko måst prov. Du har väl använd er super-lädermaskin?;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dihär shortsen ha ja no söma på hade lädermaskin, men en kjol å bolero söma ja nästan heilt på vanli maskin, så no gaar e på vissa maskinen :)

   Radera
 3. Du har en award att hämta på min blogg:)

  SvaraRadera