Här kommer recept på de senaste bakverken (bilderna lånade från Google)
Kokosmums: ca 20 bitar
Smet
4,5 dl strösocker
0.75 dl florsocker
1 äggvita
1,5 dl kallt vatten
1,5 msk gelatinpulver
1,5 dl kokhett vatten
Strössel
4-5 dl kokosflingor
4-5 dl kokosflingor
1,5 msk kakao (kan uteslutas)
Rör ihop socker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en skål. Blanda sedan ut gelatinpulvret i det varma vattnet och tillsätt detta i sockerblandningen. Vispa sedan detta med elvisp i ca 20-30 minuter. Det är en fördel om man har en elvisp med roterande bunke till detta.Blanda sedan kokos och kakao, eller bara kokos. Strö ut en del av kokosblandningen i en rektangulär form ca 20×30 cm.
Häll smeten i formen och strö över kokos.Låt smeten stå och svalna i ungefär 2 timmar på en sval plats. Skär sedan ut små rutor som du sedan doppar i resten av strösslet. Färdigt att servera!
Kokosrutor: ca 25st
Kakan:
2 st äggulor
1 st ägg
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
Topping:
2 st äggvitor
1 dl socker
2 dl kokosflingor
Smält smöret. Klä en ugnsform, ca 20x30 cm med bakplåtspapper. Sätt på ugnen på 175 grader.
Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och häll vitorna i en annan. Tillsätt det hela ägget till äggulorna. Tillsätt också socker och bakpulver. Vispa med elvisp till en ljusgul pösig smet. Tillsätt mjölet och det smälta smöret, vispa snabbt ihop till en jämn smet. Bred ut smeten i ugnsformen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.
Topping: vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner sockret och kokos och rör om. Bred ut toppingen över kakan. Grädda kakan ytterligare ca 10 minuter i nedre delen av ugnen tills den får en guldgul färg. Låt svalna och skär sedan i bitar.
·
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar