18 februari 2012

Shorts

På jullovet hann jag även sy ett par läder shorts åt mej själv. Tanken var att jag skulle hinna sy en hel ny outfit till julafton, men jag hann tyvärr inte med någon överdel... Tyget till överdelen har jag nog så jag borde ta tag i projektet så jag åtminstone har det klart till nästa jul :) Annars förlöper studierna bra, håller just på med en sömnadskurs där det aktuella temat är klänningar. Jag har designat och håller på med mönstret till min svarta klänning. 


Första projektet i sömnadskursen var formning och loppis. Tanken var att vi skulle forma ett plagg för överdelen direkt på provdockor och sen besöka loppisar för att köpa plagg som vi skulle sy om. Jag hittade många billiga plagg, men beslöt mej för att göra om en ljusblå herrskjorta.

Den ursprungliga skjortan




 
Jag sydde även fast en liten spetskant framtill

4 februari 2012

Vävning

I höst har vi haft kursen kultur och teknik i skolan, en kurs i vävning. Vi skulle samla inspiration från olika museer och därefter bestämma oss för vilken produkt vi ville väva. 
Jag tänkte genast på min mamma som har pratat om en ny  matta till köket, så jag påbörjade vävningen av mattan. Den blev klar precis till jul och är nu inlämnad för bedömning.