24 november 2011

Julstädning

I förrgår kom vi hem efter studiebesöket i huvudstaden. Det var en riktigt rolig resa med en massa skratt, shopping och nya intryck. Vi besökte Brages dräktbyrå där de samlar och sparar Finlands folkdräkter. Vi hann även med besök till nationalmuseet och designmuseet. Vi besökte dessa för att vi inom kursen kultur och teknik går igenom den finländska textilkulturen och då med tanke på själva vävningen. Vävprojektet som vi ska lämna in till denna kurs är på gång och först idag hann jag börja väva. Själva uppläggningen av väven har nu tagit flera veckor :) Projektet som jag håller på med är en julmatta till mammas kök så förhoppningsvis blir den klar innan jul.
Och med tanke på jul så har jag och S julstädat hela lägenheten idag och även passat på att plocka fram lite julsaker. Nu hänger alltså julgardinen i fönstren och adventsljusstaken lyser fint i fönstret, nu är det bara snön som fattas innan den riktiga julkänslan infinner dig. 





17 november 2011

Angry Bird

Under veckans gång har jag virkat min andra angry bird som kommer att bli en present åt S lillebror :) Mönstret var på engelska men jätte lätt att förstå. Mönstret hittar ni på denna sida: http://www.digitalmomblog.com




Annars så går veckorna otroligt snabbt, snart är det ju jul och det efterlängtade jullovet. Men innan dess har jag en hel del skolarbeten kvar. Nästa vecka håller jag min sista lektionen under denna praktik och det känns otroligt skönt. Praktiken har tagit upp största delen av min tid och jag borde även påbörja mitt kandidatarbete som ska vara inlämnat i vår. 
Nästa vecka åker jag med min klass till Helsingfors där vi ska besöka en del museer och titta på olika utställningar. Men vi kommer även att hinna med en del shopping i stor staden :)