23 september 2011

Metall Projekt

Fredag idag då, känns inte riktigt som helg. Ska nämligen tillbaka till skolan om en timme där jag har föreläsning fram till klockan 20.00..... Och också imorgon från 9-15, jag har börjat läsa hälsokunskap som ett extra biämne och det är en kurs som inte har så många närträffar, utan man måste helt enkelt klara av kursen på fritiden. Men just nu känns det nog ganska så spännande får se om det fortfarande känns så imorgon :) 

Annars så tänkte jag visa lite bilder på vad min kära fästman har åstadkommit åt mej under några år. Han är ju metallkarl så jag brukar passa på och komma med idéer som han senare utvecklar vidare. På en marknad i somras sålde de ringar som var gjorda utav silverskedar, detta berättade jag åt S och för nån vecka sedan spenderade vi dagen vid verkstaden där han pressade och formade en gammal silversked till just en sån ring som jag hade i tankarna. 




Jag blev otroligt nöjd med ringen så jag misstänker att S får fortsätta med sitt lilla hantverk. När jag ändå är inne på smycken så har också S gjort ett smyckesträd och ett litet smyckesskrin till present åt mej för några år sen. Det var nog hans helt egna idéer och jätte fina blev de.  



Till sist tänkte jag även visa en bild på vad jag själv åstadkommit inom metallbranschen :) Vi hade en metallkurs i skolan för två år sen och vi hade en uppgift att tillverka en produkt i plåt. Jag valde då att göra en vattenkanna som nu står på fönsterbrädet och den går även att fylla med vatten utan att den läcker :) 


Trevlig helg!

14 september 2011

Bakverk

Gårdagen var en ledig dag från skolan, alltid lika skönt med såna dagar :) Jag började dagen med att slöa framför datorn, men bestämde mej trots regnet att bege mej ut på en promenad för att köpa ingredienser till några bakverk. Min fästman har länge pratat om jag skulle kunna göra kokosmums som jag också provade på i våras så det satte jag igång med. Eftersom kokosmumsen ska stå i kylen ett par timmar bestämde jag mej också för att baka nonstop kex. 
Kokosmumsen blev tyvärr inte lika bra som förra gången, kan ha något att göra med att jag satte gelatinblad istället för gelatinpulver i smeten. Men kexen blev nog en hit. 
Efter allt bakande var det riktigt roligt att fara och röra på sig på ett zumbapass. Ikväll blir det en så kallad gulisintagning där alla nya studerande i vår skola ska gå runt till olika punkter här i stan där de får prova på nya utmaningar och självklart skämma ut sig lite. Vi slöjdare har även en punkt där jag kommer att stå ikväll :) 


Kokosmums

Nonstop kex

12 september 2011

Projekt

Just nu har jag en mängd med projekt som jag antingen har börjat på med eller har planerat att börja med. Projekten som tar upp mycket av min tid just nu är den tidigare nämnda tunikan som jag håller på och stickar. Det går tyvärr långsamt framåt på den punkten, det beror väl kanske på att mönstret är så pass invecklat att det kräver ens hela uppmärksamhet och jag som tycker om att se på tv samtidigt :). Jag håller även på med ett par kuddar till villan som jag tryckt på och de väntar på att jag ska sy dem klara. Nu har jag även idag fått beställningar på att virka baby converse vilket jag tycker ska bli jätte roligt för det är precis en passlig kvälls syssla framför tvn. Och inte nog med det så har vi också påbörjat en vävningskurs i skolan där vi har 190 timmar eget arbete, just nu håller vi på med grunderna: väver i en så kallad vävram. Jag tror att det kommer att ta upp en hel del av min tid eftersom vävning är något helt nytt för mej :) 


Men nu ska jag bara slöa framför tvn och påbörja min virkning... 

1 september 2011

Bloggpausen är över

Jag har haft en lite bloggpaus här under sommaren, men nu när hösten är på kommande så kanske inspirationen återvänder. I sommar har jag hunnit med en hel del, för det mesta har jag jobbat på dagis och har också varit ledare på ett läger. Bostadsmässan i Karleby, Jakobsdagarna och Juthbackamarknaden är evenemang som är traditionella varje sommar. Vi flyttade till villan vid midsommar och bodde där till mitten av augusti. Jag och S håller på med en liten renovering av vår villa, i år blev det kökets tur men än är det en del kvar att göra där. Solen har minsann visat sina framfötter i sommar så det har blivit en del båtturer med vänner.
Annars har jag också besökt Närpes där min kära klasskompis bor, det var en fin liten roadtrip med mycket skratt. För en vecka sedan var jag och S med hans familj till Lappland där vi passade på att vandra och njuta av naturen :) Och förra helgen var det ju villaavslutning som förstås innehöll god mat, en hel del raketer och gott sällskap. Nu är det snart studierna som gäller, ännu har jag några dagar ledigt innan allvaret börjar...


Jag hoppas även att jag ska hinna med en hel del pyssel nu under hösten, har faktiskt inte sytt något på väldigt länge känns det som.
Till sist bjuder jag på lite bilder från sommaren :)



Båttur på havet




Här har jag spenderat många dagar i sommar




På besök till Närpes 

Beundrar raketer 




Villaavslutning