30 december 2010

Julklappar

Nu börjar man så småningom att komma igång efter julfirandet. Jag har ännu en och en halv vecka kvar av mitt jullov så jag har tänkt hinna med en del pyssel. Men nu tänkte jag passa på att lägga in lite bilder på julklappar som jag gjorde åt familjen och vänner i år. 


Tovade tossor 
Vetedyna



Läder armband 

Skrynkelsockor, mönstret hittade jag hos: Lindas lantliga 



Gott Nytt År!!


20 december 2010

Julstämning

Nu börjar nog julstämningen att infinna sig. Kom nyss hem efter en sparktur med Mamma, vi var och såg på när Finlands Lucia sjöng :). Jag hann inte se någon Lucia på riktiga Lucia dagen så det har nog känts som om det var något som fattades nu inför jul. Lucian var vacker och de sjöng så fint. Så nu ska jag sätta mig framför brasan, dricka glögg och så småningom se på hur Ernst pysslar inför julen :).
Trevlig kväll! 

16 december 2010

Jullov!

Äntligen har man jullov, fick nog jullov redan i tisdags men först nu börjar det kännas som att man kan ta det lite lugnare. Denna vecka har jag gjort ett beställningsjobb åt min moster, nämligen 6 stolsdynor. Hon hade redan på klart vilken modell hon ville ha så det var egentligen bara att sy. Jag blev nog helt nöjd med dem :).
Och nu resten av dagen ska jag sitta i soffan och sticka på något stickprojekt och kanske se något serie avsnitt på samma gång :).



9 december 2010

Pepparkaksbak

I helgen har vi hunnit med pepparkaksbak, och som tradition även ett pepparkakshus. Det är fjärde året i rad som jag och S gör ett pepparkakshus så vi kunde inte bryta traditionen. Det är alltid lika roligt, men en aning tidskrävande :). Och som en bonus fick jag veta att jag igen vunnit ett pris på en bloggtävling :). Denna gång blev det ett andra pris: ett halsband. Tusen  tack Hoffmans design!


Vinst
Årets pepparkakshus

1 december 2010

Julgodis

Igår var det då dags att börja tillverka julgodis. A och E kom hem till oss, här trängdes vi i köket, drack glögg och sjöng med i olika julsånger :). Julstämningen var på topp! Vi gjorde både ljus och mörk fudge, vi hann också med tryffel och baileysbröd. Det blev riktigt gott, men när allt godis var klart var vi så mätta av allt provsmakande så godiset lades i burkar. 
Här till sist kommer en bild på fudgen.